· 

Pakketje naar de buren.

We doen het allemaal wel eens. Bijna zeker weten dat je niet thuis bent morgen, maar toch een pakketje bestellen. Die sneakers wil je hoe dan ook mogen in huis. De buren zijn al gewend wat pakketjes voor je aan te nemen. Het is nog net geen fulltime baan. Wat nou als je dit liever niet hebt? Aanbellen bij de buren in de late avond is toch wel spannend. Bang dat de buurvrouw weer zal beginnen over de herrie van de afgelopen tijd. Juridisch gezien moet de verkoper uitdrukkelijk toestemming hebben gekregen van de koper om bij een derde te mogen afleveren. Als er geen toestemming is gegeven, is levering bij de buren juridisch gezien geen levering. Raakt het pakketje kwijt, dan draagt de verkoper het risico. Hoe voorkom je dergelijke situaties? Simpelweg door thuis te zijn of de algemene voorwaarden van de verkoper goed door te lezen.