· 

Zelf ontslag nemen en een WW-uitkering krijgen.

Als je zelf ontslag neemt, heb je in principe geen recht op een WW-uitkering, omdat het dan jouw eigen schuld is dat je geen werk meer hebt. ''In principe'', want soms wilt de rechter dat nog weleens door de vingers zien. Bijvoorbeeld wanneer er grote druk is om ontslag te nemen. Nu zul je je wellicht afvragen wanneer er dan sprake is van grote druk? Wat speelt hier een rol bij? Stel je voor je komt erachter dat je werkgever je weg wilt hebben, omdat je niet goed zou functioneren en het bedrijf er slecht aan toe gaat. Zou jij dan de drang voelen om zo snel mogelijk zelf weg te gaan? Let wel, de rechter kijkt altijd naar de verschillende omstandigheden van het concrete geval. Het kan dus best zijn dat de rechter in een soortgelijke zaak met net wat andere omstandigheden, heel anders beslist. 

 

Uitspraak: ECLI:NL:CRVB:2018:1623. Met deze gekke code, kun je de uitspraak vinden op www.rechtspraak.nl