· 

Extra garantie, geen gezeik.

Je kent het vast wel. Je staat bij de kassa om een product af te rekenen en de verkoper smeert je wat extra garantie aan voor een vaste lage prijs. Je twijfelt. Wel doen of  niet doen? Wat is het nut? Als ik niet op dit aanbod in ga, kan ik dan nog wel mijn recht halen als het product niet goed werkt? Volgens de wet heb je recht op een product dat het doet. Dit wordt wettelijke garantie genoemd. Soms kan de verkoper je extra garantie geven of verkopen. Met het garantiebewijs kun je makkelijker je recht halen als het product bijvoorbeeld stuk gaat. Beter gezegd, met extra garantie heb je minder last van gezeik. Je hoeft dan niet te bewijzen dat het niet jouw schuld is dat het product het niet meer doet. Aan de hand van het garantiebewijs kun je vervanging of herstel eisen.