· 

Hoe je van een concurrentiebeding afkomt

Een concurrentiebeding is een beding in een arbeidscontract dat de werknemer beperkt in zijn vrijheid om na het einde van het dienstverband op een bepaalde wijze werkzaam te zijn.  Bijvoorbeeld: Je bent werkzaam als verzekeringsmedewerker bij een grote verzekeringsmaatschappij in Amsterdam.

Na twee jaar neem je ontslag. In je concurrentiebeding staat dat je gedurende een jaar in Amsterdam en omgeving, niet dezelfde werkzaamheden mag uitvoeren. Het beding geeft dus aan welke werkzaamheden onder het beding vallen, de tijdsduur en de plaats waarvoor het beding geldt.

Als je erachter komt dat je te maken hebt met een geldig concurrentiebeding, heb je eigenlijk maar twee opties om onder het beding uit te komen. 

In gesprek gaan met je ex-werkgever en hopen dat jullie er samen uitkomen of naar de rechter stappen.

 

Hoe je van een concurrentiebeding kunt afkomen

Controleer wat in het contract staat

Het is vanzelfsprekend dat je eerst zult moeten kijken wat er in het contract staat. In hoeverre word je beperkt om na het einde van je dienstverband bepaalde werkzaamheden uit te voeren? Misschien kom je tot de conclusie dat die beperking niet zoveel voorstelt. 

 

Maak een babbeltje met je ex-werkgever

Ga in gesprek met je ex-werkgever. Maak kenbaar dat je er belang bij hebt dat het concurrentiebeding komt te vervallen. 

Je kunt eventueel een afkoopsom afspreken, te betalen door jezelf of je nieuwe werkgever. 

 

Gerechtelijke procedure bewandelen

Als je er met je ex-werkgever niet uitkomt, kun je een procedure starten bij de rechtbank. Wat voor argumenten zou je kunnen gebruiken, zodat de rechter je in het gelijk stelt?

 

- Ik ben ontslagen en ben nu genoodzaakt om een andere baan te vinden. 

- Ik werk er niet zo lang, dus de kans op concurrentiegevoelige informatie is klein. 

- Mijn positie zal worden verbeterd bij een andere werkgever. 

- Ik ben mijn baan verloren door faillissement van mijn ex-werkgever, ik heb er een bijzonder en groot belang bij dat het concurrentiebeding komt te vervallen. 

 

Deze argumenten kun je ook gebruiken tijdens een persoonlijk gesprek met je ex-werkgever. 

 

Bovenstaande argumenten kunnen niet garanderen dat de rechter het concurrentiebeding vernietigd. Dit is afhankelijk van de (bijzondere) omstandigheden van het geval. Een veelvoorkomend misverstand is dat bij faillissement van je ex-werkgever, het concurrentiebeding automatisch komt te vervallen. Nee, hiervoor gelden strenge regels. 

 

Ondertekenen arbeidsovereenkomst

Als je dit zo leest, zou je kunnen denken dat het heel veel moeite kost om onder een concurrentiebeding uit te komen. 

Om die reden is het belangrijk om vóór je überhaupt een arbeidsovereenkomst tekent, het concurrentiebeding laat controleren.

Denk ook na over je toekomstplannen. Wil je binnen twee jaar ontslag nemen bij je huidige werkgever en vervolgens ervaring opdoen bij een concurrent en zou dat mogelijk in strijd kunnen zijn met het concurrentiebeding? Het begint allemaal bij het ondertekenen van je arbeidsovereenkomst!